Weerbericht Nederland

Nog een zachte en zonnige dag

18 feb. 2019, 0:00 uur

Na een frisse nacht met minima rond 2 graden en lokaal vorst is er overdag weer veel zon. Het wordt 10-15 graden. Later neemt vanuit het westen de bewolking toe en vanavond en vooral komende nacht volgt een beetje regen. Vanaf dinsdag is het enkele dagen wisselend bewolkt en overwegend droog. Het vooruitzicht naar volgend weekend laat een grote kans op zonnig weer zien.

Deze nacht is het, op wat hoge bewolking na, helder. De temperatuur tot een graad of 2. Lokaal wordt het nog iets kouder en aan de grond komt het op veel plaatsen tot lichte vorst.

De dag start droog en zonnig. In het westen komt al snel wat meer bewolking voor en in de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking op meer plaatsen toe. Het oosten houdt zonnige perioden. Het blijft tot de avond overal droog.

Het wordt 10 graden op de Wadden, 13 in het midden en 14-15 graden in Limburg. Ter vergelijking: een middagtemperatuur van 5-7 graden is gebruikelijk in deze tijd van het jaar. De wind is matig van kracht en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

In de avond neemt in het westen de kans op wat (mot)regen toe en in de nacht naar dinsdag kan overal een klein beetje regen vallen. Koud is het niet. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Dinsdag is er veel bewolking en in de ochtend valt in het oosten mogelijk nog een beetje regen. In de middag komt er meer ruimte voor de zon. Daarbij is het zonniger in het westen dan in het oosten. Met 9-12 graden als middagtemperatuur is het kouder dan dagen ervoor, maar nog altijd zacht voor februari. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidwestenwind.

Woensdag is het in het zuiden wisselend bewolkt en in het noorden zwaar of geheel bewolkt. In het uiterste noorden kan een beetje (mot)regen vallen. Het wordt opnieuw 9 graden op de Wadden tot 12 in Brabant en Limburg.

Ook donderdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en slechts af en toe zon. In de middag komt er vanuit het zuiden meer ruimte voor de zon. Het wordt 9 graden op Terschelling tot lokaal 14 in het uiterste zuiden.

Vrijdag en komend weekend blijft het droog en neemt het aandeel zon in het weerbeeld zeer waarschijnlijk verder toe. Met maxima van 10 graden in het noorden tot regionaal 15 in het zuiden wordt het misschien wel net zo fraai als afgelopen weekend.

Daarna komt er geleidelijk meer bewolking en neemt langzaam ook de kans op regen toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.