Woensdag 11 dec

Weerbericht Nederland

Veel bewolking, westen soms zon
11 dec. 2019, 11:52 uur
Er is veel bewolking. In Limburg valt aanvankelijk nog regen, verder is het vanmiddag droog. Het wordt 6-9 graden. Het blijft komende dagen wisselvallig met soms veel wind. Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is landinwaarts kans op natte sneeuw. In het weekend liggen de maxima rond 8 graden. Begin volgende week wordt het enkele graden zachter.

In Limburg valt lokaal nog wat lichte regen, maar ook daar wordt het geleidelijk droog. 

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog. In het westen en noordwesten is af en toe de zon te zien. In de rest van het land is het overwegend bewolkt. De maximumtemperatuur varieert van 6 graden langs de oostgrens tot 8 graden in het westen en noorden. Vlak aan zee wordt het lokaal 9 graden. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust soms vrij krachtig.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en in de loop van de avond neemt de kans op buien vanuit het zuidwesten toe. De wind draait van zuidwest naar zuid en neemt in het westen toe tot (vrij) krachtig.

Vannacht trekt een aantal buien over het land. De wind draait van zuid naar west en is landinwaarts matig. Aan de westkust is de wind (vrij) krachtig. Voor de buien uit koelt het in het noorden en oosten nog af tot een graad of 2. In het zuiden en westen is het vannacht circa 5 graden.

Morgenochtend komen eerst in het noorden en oosten nog enkele buien voor. De buien trekken naar Duitsland weg. Verder is het droog met op veel plaatsen ruimte voor de zon. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Morgenmiddag draait de wind naar het zuiden en neemt vooral in het westen toe. Daar wordt de wind (vrij) krachtig. Het is droog met zonnige perioden. In de loop van de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe.

Morgenavond volgt vanuit het zuidwesten regen. Later in de avond kan in het oosten van het land ook natte sneeuw vallen. In het noordoosten blijft het tot middernacht droog. De wind draait van zuid naar zuidoost en is matig tot vrij krachtig en vlagerig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.). Direct aan zee is kans op zware windstoten tot circa 80 km/uur.

In de nacht naar vrijdag blijft het onstuimig met veel wind en neerslag. Op de meeste plaatsen valt gewoon regen en is het 3-5 graden. In het noorden en oosten kan ook natte sneeuw vallen en ligt de temperatuur op 1-2 graden.

Vrijdag wordt een natte dag met van tijd tot tijd regen. In de (vroege) ochtend is in het noordoosten nog kans op natte sneeuw. Er is weinig ruimte voor de zon, maar mogelijk breekt de zon in de loop van de middag in de westelijke kustgebieden nog door. De wind draait vrijdag van zuid naar west en is vrijdagmiddag overwegend matig. Het wordt circa 7 graden.

Zaterdag blijft het wisselvallig en is vooral in de kustprovincies opnieuw kans op veel wind en zware windstoten. In het noordwesten is zelfs een kleine kans op (zuid)westerstorm. Met 7 graden in het noorden tot 9 in Zeeland is het iets warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar. De gemiddelde middagtemperatuur voor half december is 6 graden.

Zondag houdt het natte weerbeeld aan. Ook is het opnieuw winderig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland. Aan zee is de wind veelal krachtig tot hard, 6-7 Bft. De maximumtemperatuur komt uit rond 8 graden.

Ook na het weekend blijft het nog enkele dagen wisselvallig. Met een middagtemperatuur van 8-11 graden wordt het nog iets zachter dan in het weekend. Vanaf woensdag wordt het waarschijnlijk minder nat. De wind zit in de zuidhoek en het blijft zeer waarschijnlijk zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 8-11 graden en minima ruim boven het vriespunt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.