Weerbericht Nederland

Warm en zonnig, strand wat frisser

21 apr. 2019, 11:55 uur

Het is stralend weer en het wordt 22-24 graden. In het zuiden kan het 25 graden worden. Aan zee is kans op een frisse aanlandige wind. Morgen is het opnieuw zonnig en met 23-27 graden nog warmer. Dinsdag is het vrij zonnig en warm. Woensdag stijgt de kans op een bui en aan het eind van de week daalt de temperatuur naar 13-16 graden.

Vanmiddag schijnt de zon uitbundig. Het wordt 22 graden aan de kust en 23-24 graden in het binnenland. In het zuiden en zuidoosten wordt het een graad of 25. Op de Waddeneilanden wordt het 17-20 graden en is het aan de kust nog wat koeler. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind. Aan de westkust kan de wind vanmiddag aanlandig worden. Als de wind naar het noorden tot noordoosten draait wordt het aan het strand gevoelig frisser met 12-13 graden. Wel blijft het zonnig. Ook bij lagere temperaturen kun je verbranden, dus insmeren blijft nodig.

Vanavond kan nog tot zonsondergang van het stralende weer genoten worden. In het binnenland is het rond acht uur nog 19-20 graden en is het heerlijk weer om buiten te zitten. Komende nacht daalt de temperatuur geleidelijk naar 5-6 graden in het noordoosten tot 10 graden in Zeeland.

Morgen, Paasmaandag, schijnt de zon van opkomst tot ondergang uitbundig. Het wordt nog wat warmer dan vandaag met in het binnenland maxima van 24 tot lokaal 27 graden. Daarmee wordt het mogelijk de warmste Tweede Paasdag ooit. Ook in het westen van het land wordt het warm met zo’n 24 graden. In de Zuid-Hollandse duinen kan het ruim 26 graden worden. Helemaal in het noorden wordt het 23-24 graden en op de Wadden wordt het 19 graden aan de kust tot 22 graden op de eilanden. De oosten- tot zuidoostenwind is wat nadrukkelijker aanwezig en soms wat vlagerig. Aan de noordkust kan de wind vrij krachtig worden. Doordat het iets harder waait is de kans op zeewind in het westen van het land erg klein.

Dinsdag blijft het warm lenteweer met 19-20 graden in de kustgebieden en 21-22 graden verder landinwaarts. Op de westelijke Wadden wordt het 17 graden. In de ochtend schijnt de zon uitbundig. Later ontstaan stapelwolken, maar ook in de middag zijn er flinke zonnige perioden. De oostenwind is matig in het zuiden en matig tot vrij krachtig in het noorden en oosten. Daarbij komen windstoten voor van 40-50 km/uur.

Woensdag is het in de ochtend prima weer met een wisseling van zon en stapelwolken. De matige zuiden- tot zuidoostenwind is vrij warm en de temperatuur stijgt naar 21 tot lokaal 24 graden. Aan de noordwestkust is het iets koeler. In de middag kan een enkele bui ontstaan en daarbij is een klap onweer niet uitgesloten. In de avond neemt de bewolking toe en stijgt de kans op regen. Vooral later op de avond en in de nacht naar donderdag kan het op verschillende plaatsen regenen.

Donderdag wordt het minder warm met 17-19 graden in het westen en 20-23 graden in het oosten. Er is een mix van wolkenvelden en zo nu en dan zon. Lokaal kan een bui voorkomen en later in de middag en in de avond komen meer buien voor.

Vrijdag doet de temperatuur een stapje omlaag en wordt het 14 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuiden en oosten. Ook dan is vooral in de middag kans op een bui. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

In het weekend hebben we hele normale middagtemperaturen voor eind april met 13 graden aan de noordwestkust tot 16 graden in het zuidoosten van het land. Wolkenvelden worden zo nu en dan afgewisseld met zon en er komen enkele buien voor. Daarbij staat een matige en soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.