Maandag 21 okt

Weerbericht Nederland

Veel wolken, westen lokaal regen
21 okt. 2019, 17:14 uur
Vanavond is het bewolkt en vooral in de westelijke helft van het land valt soms (mot)regen. Vannacht kan lokaal mist ontstaan. Morgen begint de dag op veel plaatsen grijs, maar geleidelijk breekt de zon door. Het wordt circa 15 graden. Daarna is het rustig en zacht najaarsweer met geregeld zon. Donderdag kan het 17-21 graden worden!

Vanavond is het bewolkt en valt vooral in de westelijke helft regionaal nog wat lichte regen of motregen. Verder naar het oosten blijft het overwegend droog.  

Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. Alleen in de kustgebieden blijft kans op een bui. Het is overwegend bewolkt en daardoor koelt het niet al te sterk af. De minima komen uit op 8-10 graden. Wanneer het opklaart kan lokaal mist ontstaan.

Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs, maar met name in de kustgebieden kan de zon doorbreken. Aanvankelijk is in de kustgebieden kans op een paar buitjes, maar geleidelijk wordt het in het westen droog. Het noorden maakt de hele ochtend kans op een enkel licht buitje.

Morgenmiddag breekt het wolkendek op steeds meer plaatsen open en is er een mix van zon en stapelwolken. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het lang duren voordat de zon goed doorbreekt. Het wordt overal droog. De temperatuur stijgt naar circa 15 graden. Waar het lang bewolkt blijft valt de maximumtemperatuur een paar graden lager uit. De wind is slechts zwak en komt uit een westelijke richting.

Morgenavond zijn er brede opklaringen, maar verschijnen in het zuidwesten ook dikkere sluierwolken. De wind valt weg en dat betekent dat in de loop van de avond regionaal dichte mist kan ontstaan. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking toe en daarbij is in het zuidwesten een spatje regen niet uitgesloten. Het koelt flink af. De temperatuur daalt naar 5-8 graden. Vooral in het noorden en oosten is kans op dichte mist.

Woensdagochtend vroeg is het regionaal grijs en mistig. Er trekken wolkenvelden over het land, maar geleidelijk wordt het van het zuiden uit vrij zonnig. De temperatuur stijgt naar 14 graden op de Wadden tot 19 in het zuiden. Daarmee is het een stuk zachter dan normaal. Maxima van 12-13 graden zijn eind oktober gebruikelijk. Er staat een matige oostenwind.

Donderdag is het voor het gevoel een beetje nazomer. Het wordt 17 graden in het noorden tot 20 in het zuiden. In het zuidoosten kan het zelfs 21 graden worden en dan is het lekker om in een T-shirt buiten te zijn. Zonnige perioden en soms dikke sluierwolken wisselen elkaar af. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. Het blijft waarschijnlijk droog.

De dagen daarna blijft het overwegend droog en vrij rustig najaarsweer. Tot en met volgend weekend lijkt de middagtemperatuur boven normaal te blijven met maxima tussen 14 en 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en enkele wolkenvelden. Na het weekend neemt de kans op koeler weer toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.