Weeronline
Weeronline

  Weerbericht Europa

  West-Europa

  Frankrijk

  Er is een mix wolkenvelden, zon en buien. In Parijs wordt het 25 graden, in het zuiden en oosten wordt het 27-30 graden en lokaal kan het tot onweer komen. Komende dagen zijn er minder buien, maar wordt het ook minder warm. Aan de noordwestkust wordt het vrijdag 18 graden met vrij veel wolkenvelden. Aan de Middellandse Zee is het 28 graden en is het vaak zonnig. In het weekend wordt het warmer.

  Groot Brittannië

  In verband met de huidige crisis en het negatieve reisadvies wordt voorlopig nauwelijks gebruikt gemaakt van weerinformatie voor dit land. Daarom is tijdelijk geen weertekst beschikbaar. Zodra de behoefte aan weerinformatie voor dit land toeneemt en het negatieve reisadvies wordt ingetrokken starten onze meteorologen weer met het schrijven van een weertekst.

  Zuid-Europa

  Italië

  In grote delen van het land is het zonnig, droog en warm met maxima van 29 graden aan de kust tot 33-36 graden in het binnenland. Alleen in het noorden kunnen regen- en onweersbuien ontstaan. Vrijdag is ook in het midden van het land kans op een onweersbui. Het vooruitzicht naar het weekend laat veel zon zien en met 26 tot 33 graden is het net iets minder warm.

  Portugal

  Wolkenvelden trekken langs de westkust, maar op de meeste plaatsen blijft het wel droog met 22-26 graden. In het zuiden is het zonniger en enkele graden warmer. In het binnenland kan het 30-32 graden. Komende dagen wordt het zonniger en in het weekend wordt het met 33-38 graden wel erg warm. Aan de kust kan het op plaatsen met een aanlandige wind 24-27 graden worden. Ook komende week blijft het zonnig.

  Spanje

  In grote delen van het land is het zonnig, droog en warm. Maxima van 30-34 graden zijn geen uitzondering. Aan de kust is het bij een aanlandige wind minder warm. Aan de Atlantische kust komen wolkenvelden voor, maar op een bui na blijft het droog. In het weekend wordt het heet met in het binnenland regionaal 35-39 graden. In Barcelona is het met 27-28 graden zomers.

  Centraal Europa

  Duitsland

  In het midden en noorden is het wisselvallig met veel bewolkt, buien en 20-25 graden. In het zuiden is het zonniger en warmer met in München 29 graden. Komende dagen kunnen in het hele land buien ontstaan en wordt het vooral in het zuiden minder warm. Vrijdag is het 19-23 graden. In het weekend gaat in het zuiden de zon vaker schijnen. In het noorden blijft het wisselvallig met af en toe buien.

  Oostenrijk

  Met 27-30 graden is het warm. Er komen onweersbuien voor, maar deze blijven aanvankelijk beperkt tot de berggebieden. Vrijdag is het met 17-23 graden veel koeler. Het is dan vaak bewolkt en het kan een tijd regenen. In het weekend schakelen we over op zonniger en droog weer. Het wordt dan 24-27 graden. Na het weekend volgt nog een zonnige dag, maar vanaf dinsdag kunnen we dagelijks buien verwachten.

  Zwitserland

  Het weerbeeld is wat wisselend, met een mix van wolkenvelden, zon en enkele (onweers)buien. Het is warm met in de grote steden 27-30 graden, maar de komende dagen wordt het 20-24 graden. In het weekend schijnt de zon op veel plaatsen en blijft het droog. De middagtemperatuur stijgt naar 26-30 graden. Komende week zijn er zonnige en droge dagen, maar ook dagen waarop buien kunnen ontstaan.