Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

22 november 2019

In grote delen van Zuid- en West-Europa is het wisselvallig. Vandaag is het vooral zeer nat in het noordwesten van Italië, het zuiden van Frankrijk en in grote delen van Spanje en Portugal. Komende dagen wordt het in Spanje en Portugal rustiger, maar wordt het juist in Zuid-Italië nat. In Duitsland is het droog met wolken, zon en regionaal mist. Volgende week wordt het zachter en volgt regen.

West-Europa

Frankrijk
Het is bewolkt en wisselvallig. Vooral in het westen valt regelmatig regen. Ook in het zuidoosten is het niet droog en komt het tot talrijke buien. In de Franse Alpen valt boven 1500 meter weer sneeuw. De temperatuur stijgt in het noorden in het weekend naar 9-11 graden, elders wordt het 12-16 graden. In Parijs is het komend weekend nat en 11-12 graden. In Marseille is het een graad of 16.

Groot Brittannië
Het is de komende tijd wisselvallig novemberweer. Vooral in het zuidwesten van Engeland en in Wales valt vandaag veel regen en in het weekend is het overal nat. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden in Schotland en naar 10-12 graden in Engeland en Wales. In Londen is het wisselvallig met zaterdag regen en zondag af en toe zon. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden.

Zuid-Europa

Italië
Het is bewolkt en vooral in het noordwesten valt veel neerslag, op hoogte valt weer sneeuw. In het zuiden is het de eerste dagen droog met geregeld zon, maar in de loop van het weekend neemt de kans op regen toe. De temperatuur stijgt naar 18-21 graden in het zuiden. In Rome is het eerst droog, in het weekend neemt de kans op buien toe. De temperatuur stijgt naar 15-18 graden.

Portugal
Het is uitermate wisselvallig met naast soms zon ook flinke buien. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden in Porto en naar 15-18 graden in Lissabon. Ook in het zuiden, Algarve, is kans vandaag en morgen op buien. Daarna wordt het droger. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden. Op Madeira is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Het wordt dagelijks 23 graden.

Spanje
Het is behoorlijk wisselvallig met regionaal flink wat regen. Landinwaarts valt in de bergen sneeuw. |n het weekend nemen de neerslagkansen weer af. De temperatuur stijgt aan de costa's naar 16-19 graden. Zondag is het aan de costa's weer zonnig. Op de Canarische Eilanden is een mix van zon en wolken. Het wordt 23-24 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig weer met over het algemeen veel bewolking, maar soms ook zonneschijn. Regionaal komt (hardnekkige) mist voor. De temperatuur stijgt in het westen en zuiden naar 5-7 graden. In het oosten in onder andere Berlijn stijgt het kwik naar 10 graden. Morgen wordt het warmer met in het zuiden 10-13 graden. Volgende week blijft het zacht en neemt de kans op regen geleidelijk toe.

Oostenrijk
Komende dagen is het overwegend droog. Wel is het vaak bewolkt. Het dooit flink. Morgen is op sommige plaatsen sprake van een föhnstorm en kan het kwik regionaal oplopen tot 15 graden. In de zuidelijke regio's van Oostenrijk ligt een bijzonder dik pak sneeuw voor november. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe. In veel dalen zal wel gewoon regen vallen.

Zwitserland
In de zuidelijke delen staat komende dagen neerslag op het programma. In de dalen valt veelal regen, boven circa 1500 meter meestal sneeuw. Na het weekend volgen enkele droge dagen en kan volop worden genoten. In de tweede helft van de week volgt weer neerslag. In de dalen zal dit veelal regen zijn, maar boven 1500 meter veelal sneeuw.


Johnny Willemsen Johnny Willemsen Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.