Weerbericht Europa

Weerbericht Europa

28 januari 2020

Aan de Spaanse costa's is het prima weer. De zon schijnt flink en met temperaturen van 16-20 graden is het aangenaam. Later deze week kan het rondom Valencia 22-24 graden worden. In het westen en noorden van Spanje, maar ook in Portugal is het bewolkt en regenachtig. Ook in Frankrijk en Groot-Brittannië is het wisselvallig met een grote kans op regen. De temperaturen gaan ook geleidelijk stijgen. In Duitsland en ook in de Alpenlanden valt op hoogste sneeuw.

West-Europa

Frankrijk
Het is wisselvallig met elke dag kans op regen. Zo nu en dan schijnt ook de zon. Aan de Côte d'Azur blijft het droog en schijnt vaker de zon. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog en aan het eind van de week en komend weekend is het 12-17 graden. In Parijs stijgt het kwik naar 14-15 graden met dagelijks kans op regen. In de Alpen valt de neerslag als sneeuw.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig weer met dagelijks een grote kans op buien. Het wordt langzaam zachter en aan het eind van de week is het in Engeland en Wales 11-13 graden. In Schotland is het dan 8-10 graden, maar de eerste dagen is het met 4-7 graden nog enkele graden minder warm. In Londen is dagelijks een grote kans op regen. De temperatuur wordt hoger en in het weekend kan het 13-14 graden worden.

Zuid-Europa

Italië
Naast wolkenvelden zijn er ook perioden met zon. In het noorden is kans op regen en in de bergen valt sneeuw. In de Po-vlakte komt mist voor. De temperatuur stijgt naar 9-13 graden in het noorden en naar 14-17 graden in het midden en zuiden van het land. Voor een stedentrip is Rome een goede mogelijkheid, want het blijft droog en de zon schijnt geregeld. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden.

Portugal
Het is wisselvallig weer deze week. De bewolking heeft de overhand en er valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur stijgt naar 15-16 graden in Porto en naar 18 in Lissabon. In het zuiden, aan de Algarve, blijft het droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt naar 18 graden. Op Madeira wisselen zon en wolken elkaar af. De temperatuur stijgt naar 20-23 graden.

Spanje
Aan de costa's is het prima weer met veel zon. De temperatuur stijgt naar 16-20 graden. Later in de week kan het rond Valencia 22-24 graden worden. In het noorden en westen is het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. De temperatuur is met 13-17 graden duidelijk lager. In Madrid is het 14-17 graden en in Barcelona 16-18. Op de Balearen is het rustig en droog met geregeld zon. Het wordt 17-19 graden

Centraal Europa

Duitsland
Het is bewolkt met elke dag kans op regen. In de hogere delen valt sneeuw. Zo nu en dan schijnt ook de zon. Aanvankelijk is het 5-7 graden, aan het eind van de week wordt het zachter met temperaturen van 9-13 graden. Het weekend verloopt nat en zacht. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden met de hoogste temperaturen in het Rijndal. In Berlijn is eerst 6-8 graden, in het weekend veelal 10-12 graden.

Oostenrijk
Het is bewolkt en het gaat sneeuwen. Tot het eind van de week ligt de sneeuwgrens onder de 1000 meter en vele pistes kleuren tot in het dal wit. In het weekend stijgt de sneeuwgrens naar 1200 meter en daarboven blijft sneeuw vallen. In Wenen is van sneeuw geen sprake en valt soms een regenbui. Geregeld schijnt ook de zon en het wordt geleidelijk zachter. In het weekend kan het 12-13 graden worden.

Zwitserland
Het is bewolkt en de eerste dagen valt boven 800 meter geruime tijd sneeuw. Vooral op de hogere toppen kan bijna een meter verse sneeuw vallen. Aan het eind van de week nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker de zon. Het wordt langzaam wat zachter. De eerste dagen is het in Basel en Genève 6-8 graden, aan het eind van de week en in het weekend is het een graad of 13.


Rico Schröder Rico Schröder Meteoroloog
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.