Weeronline
Weeronline
  Donderdag 28 mei

  Weerbericht België

  Volop zonneschijn, hoge zonkracht
  28 mei 2020, 0:00 uur
  De zon schijnt overdag weer volop. In de ochtend is wat sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt naar 18-23 graden. Ook morgen weer veel zon en maxima van 18-23 graden. De zonkracht is hoog met een UV-index van 6-7. In het Pinksterweekend verandert er weinig. De zon schijnt, het is droog en het is warm met 20-25 graden. Na Pinksteren blijft het zonnig en droog.

  Vannacht is het helder. De temperatuur daalt naar 5 graden in de Oostkantons tot 10 graden in de Vlaamse steden.

  Vanochtend schijnt de zon weer uitbundig. Er is ook wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De wind waait uit het noordoosten en is meest matig.

  Vanmiddag is de lucht strakblauw en schijnt de zon volop. Let wel op de zonkracht, want deze is met een zonkracht van 6-7 erg hoog. Een onbeschermde huid kan na 10-15 minuten verbranden. De wind waait matig uit het noordoosten.

  De temperatuur stijgt naar 18-20 graden aan zee en in de hogere delen. In Laag- en Midden België stijgt het kwik naar 21 tot 23 graden. 

  Vanavond en vannacht blijft het helder. Het koelt af naar 5-7 graden. In het westen wordt het niet kouder dan 8-10 graden, maar in de hogere delen kan het afkoelen naar 1-2 graden boven nul met kans op vorst aan de grond. 

  Morgen schijnt in de voormiddag de zon weer volop. Er waait een zwakke tot hooguit matige noordoostenwind.

  Ook in de namiddag is het zonnig, maar dan is wel weer wat sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 22-23 graden. In de hogere delen wordt het maximaal een graad of 20 en aan zee is het een graad of 18. Daar steekt in de middag een wind van zee op en aan het eind van de middag is het slechts 15-16 graden.

  In de avond en nacht naar zaterdag is het helder en droog. Het koelt af naar 7-10 graden. In de Oostkantons daalt het kwik naar 2-3 graden.

  Zaterdag schijnt de zon weer volop. In de middag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en het blijft overal droog. De wind waait matig uit het oosten, later draait de wind aan zee naar het noordoosten en neemt toe naar vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 22-25 graden. In de hogere delen wordt het ongeveer een graad of 20.

  Zondag, Eerste Pinksterdag, schijnt de zon weer uitbundig. In de middag komen vooral landinwaarts stapelwolken voor. Het blijft droog en er waait een matige noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 22-25 graden. Aan zee wordt het maximaal een graad of 20 en een dergelijke temperatuur mag ook in de Ardennen en Hoge Venen verwacht worden.

  Ook Pinkstermaandag schijnt de zon flink door de aanwezige sluierwolken. Het blijft wederom droog en het wordt 20-25 graden. De noordoostenwind is overwegend matig.

  Na Pinksteren houdt het zonnige, droge en warme weer aan. De kans is zelfs groot dat het nog wat warmer wordt met maxima van 25-28 graden. Aan zee en in de hogere delen wordt het maximaal 22-24 graden. Pas aan het eind van volgende week neemt de kans op een wisselvalliger weertype met lagere temperaturen geleidelijk toe naar ongeveer 40%.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.