Weeronline
Weeronline
  weer tijdens Pasen

  Weer tijdens Pasen kan alle kanten op

  Aangemaakt: 04 apr 2020, 07:50 uur

  Het weer tijdens Pasen kan wel eens heel anders uitvallen dan komende week. Wordt het komende tijd regelmatig 20 graden, volgend weekend daalt de middagtemperatuur naar 12-16 graden. Als de wind wat langer zuidelijk blijft krijgen we er een paar graden bij, maar wordt de wind noordwestelijk dan moeten we genoegen nemen met 10-14 graden. Daarbij kunnen ook buien ontstaan.

  Het zonnige en warme weer van de komende week houdt waarschijnlijk niet stand tot Pasen. De hogere temperaturen hebben we te danken aan zuidelijke winden. Zolang de wind zuidelijk blijft verandert er weinig. Maar als de wind wat meer westelijk wordt krijgen we al snel koele oceaanlucht. Daarmee zal ook de bewolking toenemen en stijgt de kans op buien.

  De kans is groot dat de middagtemperatuur volgend weekend daalt naar 12 tot 16 graden. Mocht de wind toch langer zuidelijk blijven of juist meer uit het westen tot noordwesten komen dan krijgen we er respectievelijk een paar graden bij of daalt de temperatuur naar 10-14 graden.

  Warme beproeving

  Dit weekend gaat de temperatuur met sprongen omhoog. Zo wordt het vandaag 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. Morgen is het echt lente met veel zon en 19-22 graden. Het wordt de eerste warme dag van het jaar. Normaal trekken we op deze dag er massaal op uit, zeker als het samenvalt met een zondag. Het wordt dus een generale repetitie van zo veel mogelijk binnenblijven met mooi weer. Naar mate de lente vordert zullen we wel vaker dit soort beproevingen krijgen.

  Komende week kan het op meerdere dagen warm worden. Woensdag en donderdag kan het zelfs 19 tot 24 graden worden. Daarbij kunnen we flink wat zon verwachten.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Matthijs van der Linden