Weeronline
Weeronline
  Buitenlesdag

  Heerlijk weer voor Nationale Buitenlesdag

  Aangemaakt: 22 sep 2020, 09:04 uur

  De leerlingen van meer dan 3800 basisscholen verspreid over het land krijgen dinsdag buiten les. Het is voor de vijfde keer Nationale Buitenlesdag. De kinderen hebben geluk, want het is heerlijk weer met volop zon. Wel is het eerst wat mistig.

  Volgens Jantje Beton, een van de initiatiefnemers, zorgen de frisse lucht, beweging en speelse manier van leren ervoor dat kinderen beter presteren. Daarbij ervaren scholieren meer plezier in de lessen en vinden ze het fijn dat ze meer kunnen bewegen. “Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles”, aldus de organisatie.

  Ook leraren zijn enthousiast over het buiten lesgeven. Bijna 90 procent van de juffen en meesters zou dit vaker willen doen, blijkt uit eerder onderzoek.

  Ook het weer zit mee, want het wordt een zonnige dag, met temperaturen tussen de 20 en 26 graden. Wel is het eerst nog wat mistig. De komende dagen neemt de kans op regen weer toe. De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  De buitenlesdag zou aanvankelijk op 7 april plaatsvinden, maar werd vanwege coronamaatregelen verplaatst naar 22 september. De Nationale Buitenlesdag wordt georganiseerd door Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN).

  Foto: ANP / Bas Czerwinski

  Door: ANP/Weeronline