Weeronline
Weeronline
  Afgezwakte orkaan Teddy

  Afgezwakte orkaan Teddy brengt regen en storm naar Nova Scotia

  Aangemaakt: 22 sep 2020, 13:31 uur

  Inwoners van het Canadese schiereiland Nova Scotia wordt geadviseerd zich voor te bereiden op de komst van de afgezwakte orkaan Teddy. Hoewel de ex-orkaan niet zo krachtig zal zijn als Dorian kan de impact van de storm wel groot zijn, zeggen de autoriteiten.

  Teddy is momenteel een orkaan van de tweede categorie en bevindt zich ten noorden van Bermuda. In de loop van de dag neemt Teddy in kracht af en gaat verder als stormdepressie. Dinsdagavond en woensdag bereikt deze Nova Scotia. Behalve storm wordt ook veel neerslag verwacht. In het oostelijke deel van het eiland kan lokaal 150 millimeter vallen.

  Hoewel de storm en regen niet dezelfde omvang hebben als die tijdens een orkaan, moeten inwoners toch rekening houden met flink wat overlast. Dat heeft te maken met de snelheid waarmee Teddy beweegt. “Het zal een langere tijd boven land hangen. Dit komt omdat het veel langzamer beweegt”, zei de coördinator van de hulpverlening op een persconferentie. “We zullen de storm in de provincie misschien wel twee dagen meemaken. De gevolgen kunnen dus groter zijn.” Zo wordt er gewaarschuwd voor stroomuitval, overstromingen en omvallende bomen.

  Foto: ANP / EPA / JUSTIN LANE

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline