Weeronline
Weeronline
  zomervakantie weerbericht koeler weer in aantocht

  Zomervakantie weerbericht: koeler weer in aantocht!

  Aangemaakt: 12 aug 2020, 09:01 uur

  Het is bijna voorbij, die hete zomer. Vanaf vrijdag valt de temperatuur een aantal graden lager uit en kunnen de huizen eindelijk wat afkoelen. Echt fris wordt het zeker niet en daardoor kan het een week duren voor de ergste warmte uit huis is. Hoe warm het komende tijd wordt en wat voor weer je daarbij kan verwachten lees je in dit weerbericht voor de zomervakantie in Nederland.

  Er leek maar geen einde aan de superhittegolf te komen, maar nu is het toch bijna zover. Vanaf vrijdag is zomers met dagelijks temperaturen van 23-28 graden. Daarmee blijft het een aantal graden warmer dan normaal. Mogelijk wordt het vrijdag en zondag in het binnenland nog 29-30 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het bovendien soms benauwd aan, maar het is alleszins koeler voor het gevoel dan afgelopen dagen. Ook in de nachten valt de temperatuur wat lager uit met 15-20 graden en daarmee zijn de ergste plaknachten voorbij.

  Omdat de extreme hitte zo lang heeft geduurd is de warmte flink in alle gebouwen getrokken. Stenen houden warmte namelijk goed vast en kunnen nog lang blijven stralen. Aangezien het komende dagen slechts zwak tot matig waait, kun je het ook niet goed door laten tochten.

  Koeler weer met buien

  De lagere temperaturen gaan dagelijks gepaard met buien. Daarbij is ook kans op onweer. Juist tijdens een bui kan het even lekker afkoelen. Gelukkig voor vakantiegangers in eigen land is het niet de hele tijd nat en zijn er ook geregeld droge perioden. Voor veel mensen zal het zelfs beter weer zijn dan tijdens de superhittegolf. Ook met 23-28 graden kun je namelijk prima naar het strand of zwembad. Juist activiteiten zoals wandelen of fietsen kunnen straks weer, zonder dat je kapot gaat van de hitte.

  Lees ook ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland

  Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Yannick Damen