Grijs en fris lenteweer

21 mei 2019, 6:14 uur - De zon komt er niet aan te pas en het is in het hele land bewolkt. Lokaal valt een spatje regen. Het wordt 12-16 graden bij een frisse wind. Morgen start grijs, maar geleidelijk breekt de zon door en wordt het 15-20 graden. Donderdag is het prima lenteweer met veel zon en 17-23 graden. Daarna is er meer bewolking en stijgt de buienkans. In het weekend is het 16-20 graden...Uitgebreide weersverwachting Nederland

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Het klimaat in Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. Onder invloed van een zuidwestelijke stroming wordt het hele jaar door vochtige zeelucht naar het land gevoerd. Regen valt er dus in elk jaargetijde, extreem nat is het land niet. Gemiddeld loopt de temperatuur in de zomer op tot 22°C. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden. Aan de kust schijnt de zon het meest. In het zuidoosten is de minste zon te vinden. Strenge vorstperiodes komen niet vaak voor in Nederland. In de winter is het overdag 5°C en is het vaak mistig of bewolkt. De gemiddelde nachttemperatuur ligt in het noordoosten net onder nul. Tijdens vorstperiodes kan hier doorgaans het eerste worden geschaatst.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.