Grijs en fris, later wat zon

21 mei 2019, 8:26 uur - Het is bewolkt, maar deze namiddag kan de zon hier en daar doorbreken. De maxima komen uit op 12-13 in de Ardennen tot lokaal 18-19 in het westen van het land. Morgen is er meer ruimte voor de zon en wordt het 15-20 graden. Donderdag is het zalig lenteweer met veel zon en 17-23 graden. Ook vrijdag kun je van het warme weer genieten. Wel neemt de bewolking en buienkans toe...Uitgebreide weersverwachting België

Activiteitenweer België

Gezondheidsweer België

Het klimaat in België

De overwegend zuidwestelijke stroming van zee zorgt in België voor een mild en vochtig klimaat; zachte winters en koele zomers. Regen is in België nooit ver weg. Aan de kust, met plaatsen als Oostende en Brugge, valt de meeste neerslag in oktober. In Laag en Midden België en in de Ardennen valt de meeste neerslag in juli en augustus. De hoogste gemiddelde temperaturen vinden we aan de kust; 16.9°C in de zomer en 3°C winter. In de Ardennen ligt de gemiddelde wintertemperatuur vlak boven nul. Er ligt regelmatig een pak sneeuw van 30 tot 70 centimeter. Skiën kan dus ook in de Benelux.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.